HPPA
Dezinfekcijsko sredstvo koje djeluje na osnovi peroctene kiseline, koristi se u dezinfekciji svih površina prehrambene industrije i industrije pića.
Značajka mu je široki spektar djelovanja, uz prisustvo niskih temperatura.
Koristi se u dezinfekciji i čišćenju klaonica, preradi hrane, radnih površina i prostora, opreme i vozila.
Lako se razgrađuje.
Uništava sve poznate patogene viruse, gram pozitivne i gram negativne bakterije, te gljivice.
Primjena:
Pripremiti dezinficijensa u omjeru 1 litra HPPA na 200 litara svježe vode za piće (1:200). Radna otopina nanosi se na ranije očišćenu površinu niskotlačnom prskalicom ili drugim oblikom mehaničkog raspršivača (stroj za nanošenje pjene) u dozi 200 ml dezinficijensa po 1 m2 (200 ml /m2).
Zamagljivanje zraka: priprema dezinficijensa u omjeru 1 litra HPPA na 10 litara vode (1:10) te se raspršuje kao magla po stopi od 15 ml/m3.
Sustavi za pitku vodu: pripremiti dezinficijens u omjeru 5 litara HPPA na 100 litara vode (1:100 ili do 1:20), radnom otopinom napuni se sistem za vodu i pojidbeni sustav, nakon 3 – 6 sati ispusti se otopina dezinficijensa i temeljito ispere čistom vodom.
Dezinfekcija vozila, guma i obuće: pripremiti dezinficijens u omjeru 1 litra HPPA na 190 litara vode ili (1: 190), dezinfekcijske barijere koristiti 3 do 4 dana ili dok se otopina ne onečisti.
Generalna primjena (salmonela) u omjeru 1 litra HPPA na 190 litara svježe vode (1:190).
Djelotvornost HPPA je ispitana pomoću neovisnih EN metoda protiv bakterija kao što su: Bacillus, Clostridium Enterococcus, Esherihia Coli, Haemophilus Helicobacter, Listeria, Proteus, Pseudomonas, Salmonela, Candida Staphylococcus, Vibrio, Aspergilus.
Pakiranje: 25L, 200L.